Jump to content

Drifting SM 2024

 • Hello Guest, welcome to KristerSwe.se
  Intresse hemsida för familj och vänner!

  Välkommen till kristerswe - registrera er och ta del av våran gemenskap

 • Drifting SM 2024

   Share


  Drifting-SM 2024 Länk till eventkalender

  Tre deltävlingar i SM 2024. Det är vad Driftingutskottet och Svensk Bilsport planerar. Premiär i Sundsvall och Final i Tierp.
   

  – 2023 var ett mellanår där vi fick samla ihop oss och hämta kraft. SM 2023 kördes på en tävling, men nu vill vi mer. För 2024 planerar vi 3 tävlingar, där den sista är final, säger Lars Schödén ordförande i Driftingutskottet.

  Först som sist har vi inga ambitioner att slå ut några andra arrangörer. Tvärtom så tänker vi att förarna ska få alla chanser att köra så mycket som möjligt och delta där de vill. SM är SM och vi hoppas många ser ett värde i att köra om ett Nationellt mästerskap. (Bra mot sponsorer och partners.) Men vi har inga ambitioner att ”ta tävlande” från andra serier. Sportens bästa är att förarna har valmöjlighet.

  SM-seriens premiär blir hos SMK Sundsvall och Mittsverigebanan, i skiftet maj-juni (31/5-2/6).
  – Mot bakgrund av de kommentarer jag fick från deltagarna 2023 ser jag positivt på detta. Förarna jag pratade med tyckte banan var kanon och bemötandet från arrangören var ännu bättre. Jag uppskattar att SMK Sundsvall vill arrangera igen, säger sportgrenskoordinator Magnus Krokström. De som kommer till Mittsverigebanan kommer att känna sig välkomna och få en bra tävling!

  Andra deltävlingens arrangör är just nu TBA, men diskussioner är långt gångna och tänkt datum är 9-10/8.

  SM-finalen, körs på Tierp Arena 6-7/9. En av de finaste motorsportanläggningarna i norra Europa. Tierp vill sätta sig själva på motorsportkartan och Driftingen får möjlighet att hjälpa till! Banan är inte ritad ännu, men ambitionen är att skapa något som blir en bra upplevelse för både besökare och förare. Kringaktiviteter diskuteras och efter finalracen planeras en SM-fest där man har kul tillsammans! SM, RM, och JSM med alla teammedlemmar!

  Drifting-SM 2024 kan bli mycket bra, men det behövs att teamen sluter upp! Ju fler team, desto större värde på mästerskapet.
  – SM är det finaste man kan tävla om i Sverige. Det har ett värde i sponsorjakt och hos media för att få uppmärksamhet. Vi vill höja det så högt vi kan och sluter förarna upp och skapar bra startfält ger det extra tyngd, avslutar Magnus Krokström.

  Info om anmälan och den andra deltävlingen kommer inom kort.

  /Driftingutskottet


  WebMaster
   Share


  User Feedback

  Recommended Comments

  There are no comments to display.  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
  Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Images

shape1
shape2
shape3
shape5
shape7
shape8

Important Information

Guidelines Terms of Use Privacy Policy We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.